Tuinreis 2022

Tuinreis 2022

binnenkort online Boek nu!

Naar jaarlijkse gewoonte maken we in juni een tuinreis door het Verenigd Koninkrijk waarbij we de mooiste tuinen van Engeland bezoeken.

DONDERDAG 9 juni

We vertrekken ’s morgens met de shuttle richting Engeland. Ons eerste bezoek is de Allerheiligenkerk in Tudeley. De enige kerk waar alle glasramen door één kunstenaar ontworpen zijn op verzoek van een lokale baron, ter nagedachtenis van diens dochter die bij een zeilongeval om het leven kwam. Na een vrij middagmaal bezoeken we Wisley Garden. Een tuin van 97ha die zich continu vernieuwt. De tuin omvat: formele & informele siertuinen, arboretum, verschillende kassen, rotstuin en modeltuinen. ’s Avonds inchecken in The Holt hotel in Oxfordshire.

VRIJDAG 10 juni
Na een deugddoend Engels ontbijt bezoeken we de tijdloze tuin van Miserden, Deze biedt spectaculaire uitzichten (wildpark, Cotswolds) met een vredig en rustig karakter. Zoek zeker de moerbei die zou geplant zijn in 1620! De 2de tuin die we vandaag bezoeken is Sudeley Castle en tuinen. Het imposante kasteel heeft 9 tuinen, goed onderhouden, met respect voor natuur en speciale zorg voor bijen. De tuinen vielen al vaak in de prijzen! Centraal staat de Queens Garden. Na een vrij middagmaal bezoeken we de watertuin van Westbury Court Garden met verwijzing naar de Lage Landen, met lanen, kanalen, open plekken en uitzichten, prachtig gerestaureerd & onderhouden. Een pareltje van tuinarchitectuur, eerder dan een botanische rijkdom.

ZATERDAG 11 juni

Na het Engelse ontbijt rijden we naar Cerney House – Een romantische, geheime plek in de Cotswolds. Victoriaans, met moeder natuur als één van de tuiniers. We rijden nadien door naar Upton Wold Garden.

De laatste tuin van de dag is Hidcote Manor Garden en een beetje het Mekka van de Engelse tuinen. Realisatie door Lawrence Johnston (begin 20°D), die beschikte over een goed gevoel voor ontwerp en een bijzondere kennis van planten. Er werden vele planten geïntroduceerd, enkele cultivars zijn naar de tuin vernoemd. We maken nadien nog een korte stop in het kleine dorpje met 627 inwoners: Bibury. De bekendste straat is Arlington Row, met z’n honingkleurige 17de-eeuwse stenen huisjes met steil hellende daken. Leuk weetje: Arlington Row staat afgebeeld in Britse paspoorten.

ZONDAG 12 juni

Voor we de shuttle naar huis nemen gbrengen we nog een bezoek aan Avebury. Dit is een Neolithisch monument, vooral bekend door z’n megalieten (oorspronkelijk 600, nu nog 98, in grootte variërend van 2,1 tot 5,5m) in een reusachtige cirkel met een middellijn van 335m. Het dorpje staat gedeeltelijk waar ooit een deel van de cirkel stond. Deze cirkel zou ouder zijn dan Stonehenge.

Vroegere bewoners: Churchill, de Hertog van Wellington, Koningin Elizabeth. Bezoek zeker de voormalige vertrekken van hertog & koningin. De tuin bevat een diverse selectie van planten & bomen, met lange stroken Engelse bloemen, heggen en een meer vol waterlelies.We bezoeken ook The Comp Garden en nemen er een vrij middagmaal.

 

Programma onder voorbehoud van verdere coronamaatregelen.

    Vul je gegevens in
    Persoon toevoegen